Főoldal / Hírek / Érdekességek / Úszógumi vagy sörhas?

Érdekességek

Úszógumi vagy sörhas?

2020.07.01

Amikor a testünkben már olyan jelek is megjelennek, amelyek bármilyen nem várt fizikai elváltozást jeleznek, ideje meghozni azokat a döntéseket, amelyek ebben az esetben megoldásra várnak.

Genetikai és hormonális okokból a férfiak a zsírt általában a hasuk környékén halmozzák fel. Néhányan engednek a zsarnoki divatnak, és egy spártai kiképzésen vesznek részt, hogy megpróbálják a "300" című film legionáriusait utánozni. Mások tehetetleneknek érzik magukat és aggodalom nélkül nézik végig, ahogy kerekedik a pocakjuk. Nos, egyikük sem jobb, mint a másik.

Az esztétikai kritériumoktól eltekintve, ez a görbülő has a legtöbb esetben igencsak kellemetlen, mivel a benne felhalmozódó zsír a legveszélyesebb azok számára, akik ezzel a problémával élnek.

Akinek ilyen problémája van leginkább a has formájából ismerheti meg állapotát:

Úszógumi

Az ülő életmód és a nem megfelelő étrend döntően befolyásolja a has alakját, és a zsír kezd felhalmozódni a hasi területen. Jelenleg ezek a zsírlerakódások közvetlenül a bőr alatt, szubkután helyen találhatóak, de veszélyesek lehetnek.

Van megoldás?

Fogjon meg egy mérőszalagot, és mérje meg a derekát a legnagyobb kerületén, és ugyanezt tegye a csípőjénél is.  

Ha a derék mérete nagyobb, mint a csípőé, akkor sürgősen cselekednie kell: kezdje el a testmozgást, és vigyázzon az étrendjére.

Sörhas

Ha duzzadt, kemény és sima a hasa, nehezen tudja megcsípni. A helyzet ekkor viszont már aggasztó, bár a bél még nem türemkedik ki. A zsír nem a felület alatt közvetlenül, vagyis, nem a bőr és az izom között, hanem a has alatt található. Nos hát ez a sörhas. A sörhas azonban kedvezőtlenül befolyásolja a zsigerek, a szív és mindenekelőtt a máj működését.

 Ebben az esetben, orvoshoz kell fordulnia, mert sokkal nagyobb anyagcsere-kockázatot jelent - kettes típusú cukorbetegség, koleszterin, trigliceridek stb. - és szív-érrendszeri - magas vérnyomás, angina és még szívroham - betegségre hajlamosít.

sportlife




Kapcsolódó oldalak

Hírarchívum

Eseménynaptár

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Olimpiai Bizottság
The Coca-Cola Foundation

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu