Főoldal / Hírek / Érdekességek / Testébresztő Edzéstippek

Érdekességek

Testébresztő Edzéstippek

2013.11.22

Sajnos a tél közeledtével beszűkülnek a sportolási lehetőségek és az év végi ünnepek sem tesznek feltétlenül jót a fittségünknek.

Katus Attila Testébresztő Nagykövet tippjeivel az őszi és téli edzéseink is hatékonyabbak lehetnek:

  • Egyik nap kardió, másik nap erősítő edzést tartsunk, és minden nap végezzünk nyújtó gyakorlatokat, így harmonikusan terheljük szervezetünket. Nyújtással a télen amúgy is merevebb izmainkat jó formában tudjuk tartani.
  • Az egyébként is kötelező bemelegítésre most még nagyobb hangsúlyt fektessünk, mivel a hidegebb környezet nem kedvez az izmoknak és az ízületeknek.
  • A anyagcsere téli lassulása miatt, különösen hatékonyak lehetnek az úgynevezett intervall és  a fartlek típusú kardió edzésprogramok, amikor is az intenzívebb és a kevésbé intenzív kardió szakaszok váltják egymást.
  • Az anyagcsere lassulását megfelelő erősítő programmal is lehet gyorsítani. A nagy izomcsoportokat érintő pihenő idő nélküli edzésmódszer, mint pl. a köredzés, jó választás lehet. A köredzés alatt a pulzusunkat folyamatosan a célkitűzésünknek megfelelő tartományban tudjuk tartani.
  • Bár télen a beltéri sportolási lehetőségek a leg praktikusabbak, igyekezzünk azért időnként a szabadban is testmozgást végezni, hiszen télen is hozzá kell jutnunk a szervezet számára nagyon fontos napfényhez és friss levegőhöz.
  • Ne feledjük, hogy nem csak nyáron, hanem télen is, amikor kevésbé van szomjúságérzetünk, a testmozgás megnöveli a folyadékigényünket. Mindig ügyeljünk ennek folyamatos pótlására is!

Mindenkinek jó sportolást kívánok:

Katus Attila

Testébresztő Nagykövet




Kapcsolódó oldalak

Hírarchívum

Eseménynaptár

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Olimpiai Bizottság
The Coca-Cola Foundation

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu