Főoldal / Hírek / Nemzetközi hírek / Mike Willett az amerikai Presidental Youth Fitness Programról

Nemzetközi hírek

Mike Willett az amerikai Presidental Youth Fitness Programról

2013.10.21

Mike Willett , az Indiana Egyetem dékán-helyettese a Nemzetközi Sportmenedzsment Konferenciára érkezett hazánkba. A sportszakember ellátogatott a Magyar Olimpiai Bizottság székházába is, ahol bemutatta a mindenkori amerikai elnök felügyelete alatt működő Presidental Youth Fitness Programot, amely elsősorban a gyermekek és fiatalok egészségtudatos életre való nevelését szolgálja.

Az amerikai szakember először azokat a problémákat ismertette, amelyekre hathatós választ kívánnak adni a kezdeményezéssel. A mozgásszegény életmód és a nagyarányú elhízás (a felnőtt lakosság 36, az ifjúság 17 százaléka) komoly társadalmi és gazdasági gondokat okoz az Egyesült Államokban is. A túlsúlyos vagy elhízott fiatalok jó eséllyel felnőtt korukban is súlyproblémákkal fognak küzdeni, ezzel megnövelve az elhízással összefüggésbe hozható megbetegedések kockázatát. Ezeknek a betegségeknek – köztük elsősorban a cukorbetegségnek – jelenleg 147 és 210 billió dollár között mozog a kezelési költsége, ami többek között az iskolák költségvetéséből von el jelentős összegeket.

Az 1988-ban létrejött, non profit program erre a helyzetre igyekszik megoldást találni. Az egészségfejlesztő projekt egyik alappillérét az iskolákban elvégzett, több komponensű tesztek adják, melyekkel a gyermekek fizikai állapotát mérik fel. Az eredmények birtokában a pedagógusok könnyen elsajátítható és hatékony oktatási anyagot, az iskolák megfelelő felszerelést, a szülők pedig segítséget kapnak a helyes családi életvitel kialakításához.

A 35.000 iskolát és ezzel 60-65 millió gyermeket érintő program a kutatások és fejlesztések mellett jutalmazással igyekszik az ifjúságot fittebb életmódra szoktatni. Az a 6 és 18 év közötti fiatal, aki naponta legalább egy órát mozog, valamint minimum 12.000 lépést megtesz és e mellett az egészséges táplálkozás szempontjait betartva étkezik, „Elnöki Ifjúsági Fitnesz Díjban” részesül. Már közel három millió amerikai gyermek kapta meg a díjat.

A program mellett az amerikai elnöki pár is szót emelt. „Az egész generáció mind fizikai, mind emocionális egészsége, valamint nemzetünk gazdasági biztonsága van veszélyben. Ezek a kihívások nem oldhatóak meg egyik napról a másikra, azonban együttes erővel felül tudnunk kerekedni a nehézségeken. Mozduljunk meg a cél érdekében!” - idézte a First Lady szavait Mike Willett előadása befejezéseként.

A programról további információ a presidentialyouthfitnessprogram.org honlapon érhető el.

Forrás: mob.hu

 




Kapcsolódó oldalak

Hírarchívum

Eseménynaptár

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Olimpiai Bizottság
The Coca-Cola Foundation

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu