Főoldal / Hírek / Érdekességek / Öt plusz egy trükk annak érdekében, hogy egészségesek legyünk ősszel is!

Érdekességek

Öt plusz egy trükk annak érdekében, hogy egészségesek legyünk ősszel is!

2019.11.07

1. Kezdjük a napot egy frissítő zuhannyal, ami felkészít bennünket a hirtelen lehűlésre és a fagyok beállására. Ez ne tartson tovább öt percnél és a végén fokozatosan állítsunk be hideg vizet magunknak.

Ha nem vagyunk ehhez hozzászokva, akkor eddzük a szervezetünket addig, amíg egy teljes percet el tudunk a hideg víz alatt tölteni. Meg fogjuk látni, hogy a szervezet felkészült a nap indításárára és kellően energetizált lesz, még akkor is ha edzéssel kezdünk.

Amennyiben az első pont még nem riasztott el senkit, jöjjön a második.

2. Önmagad készítsd el a saját gyümölcslevedet. A narancs kifacsarása után adjunk hozzá egy teáskanál morzsolt sörélesztőt, majd fél teáskanál virágport és ugyanennyi búzacsírát. Legalább két hónapon keresztül minden nap fogyasszuk, hogy a lassú, de elnyúló hatását érezhessük a tél bekövetkeztekor.

 

3. Úgy reggelizzünk, mintha mást sem ennénk egész nap. Amikor a napos órák száma rövidül úgy kell reggeliznünk, hogy a napi rutint véghez lehessen vinni egészen estig, főleg, ha még edzünk is közben. Az ideális reggeliben, egyensúlyban vannak a szénhidrátok, a fehérjék és a növényi zsiradékok. Mindösszesen 10 perccel kell korábban felkelni ahhoz, hogy elkészítsük a megfelelő étket reggelire, ez akkor is beválik, ha netán súlyt akarunk veszteni. Amint felkelsz, egyél egy friss gyümölcsöt és igyál egy citromból készült citromlevet vízzel hígítva. Készítsünk elő egy nagy tál sovány joghurtot, teljes kiőrlésű gabonapelyhet, mandulát, mogyorót vagy apróra vágott diót, mazsolát, szárított barackot vagy aszalt szilvát, szezonális gyümölcsdarabokat (alma, narancs, szőlő stb.) és pörkölt szezámmagot. A gabonafélék evése közben ragadjuk meg az alkalmat, hogy friss gyógy,- illetve fűszernövényekből fogyasszunk teát, úgy mint a rozmaring, a bazsalikom, vagy a menta.

 

 

4. Újuljunk meg a méhek energiájával. A méhpempő és a méz olyan természetes energetizáló élelmek, amelyeknek nincsen mellékhatásuk. A méhpempő a méhanya étele, nagyon tápláló, gazdag szénhidrátokban, fehérjékben, nukleinsavakban, hormonális és antimikrobiális (azok az anyagok, amelyek képesek elpusztítani vagy inaktiválni a mikrobákat, mint pl. baktériumokat, gombákat (ideértve a penészgombákat) és vírusokat) anyagokban, A-, B-, C-, D- és E-vitaminokban, valamint ásványi anyagokban, például kalciumban, rézben, vasban, foszforban, káliumban, szilícium-dioxidban és kénben. Fontos hidegen vagy liofizálva (hatóanyagkímélő, fagyasztva szárítás) fogyasztani, hogy ne veszítse el az értékes összetevőket. Kezdje minden reggelt éhgyomorra egy kanál nyers mézzel, és egy pohár citromlével, és kúrálja magát úgy, hogy minden reggel egy adag nyers vagy fagyasztva szárított méhpempős narancslevet fogyaszt.

 

5. A húslevesek ideje. Nagyszüleinknek ősszel mindig volt egy lábos a tűzön, tele szezonális zöldségekkel, hüvelyesekkel és néhány vadhússal. Használja ki a lehetőséget, hogy vegyes húslevest és cseréplábast készít extra zsírok hozzáadása nélkül. Csak keverje össze a cikkben leírt ételeket, a zöldségeket és vadhússal, csirkével vagy sonkával kombinálja. Érdeklődjön és készítse el saját forró húsleves receptjét, és tárolja a hűtőszekrényben, hogy mindig kéznél legyen vacsorakor, vagy amikor észreveszi, hogy megfázott, vagy hogy valami forróra van szüksége, például edzés után közvetlenül.

 

Plusz még egy

Ősszel is, télen is mozogjon, sportoljon rendszeresen legalább a hét öt napján minimum napi 30 percet: erőltetett séta, jogging, úszás, szobakerékpár, torna, nordic walking, asztalitenisz, síelés, sífutás, stb., stb.

sportlife.es




Kapcsolódó oldalak

Hírarchívum

Eseménynaptár

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Magyar Olimpiai Bizottság
The Coca-Cola Foundation

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu