Főoldal / Események, kiadványok / Kiadványok / Ihász Ferenc: Egészségmegőrzés, Prevenció és Terhelésélettani alapismeretek

Ihász Ferenc: Egészségmegőrzés, Prevenció és Terhelésélettani alapismeretek

A Magyar Sporttudományi Társaság kiadásában a Mozgás=Egészség program keretében megjelent Ihász Ferenc: Egészségmegőrzés, Prevenció és Terhelésélettani alapismeretek c. könyve. A könyv 20 év kutatási anyagának feldolgozásával készült, több mint 1000 ember vizsgálata alapján.

A könyv címe egyben a három fő fejezetet is takarja. Az első demográfiai összefüggéseket vizsgál, a második rész az egészség fogalmával, az egészségi állapotot meghatározó tényezőkkel, illetve az egészségszemlélet dimenzióival foglalkozik. A harmadik fejezet pedig a laikusok és szakemberek számára is közérthetően összefoglalja a terhelésélettani alapismereteket és az értékek meghatározására szolgáló teszteket.

A kötet különösen a nyugat-magyarországi populáció vizsgálata alapján tett megállapításaival hiánypótló a hazai egészségmegőrzés és sporttudomány területén.


A szerkesztő előszava:

Az első kiadás után röviddel, már úgy éreztem, hogy rengeteg dolog kimaradt a könyvből. Ez a felmérés akkor még nem jelentett kényszert a gyors pótlásra, mert tudtam hogy valami ismét kimarad… és ez így folytatódik kiadásról-kiadásra. Az igazi öröm, most inkább az, hogy a második és harmadik fejezet bővített anyaga teljes egészében a Sporttudományi Intézetben elvégzett 20 év kutatásainak feldolgozása alapján készült.

A Kar Egészségtudományi Laboratóriumában több mint 1000 embert vizsgáltunk meg. Egyebek mellett ennek a mintának a feldolgozása tette szükségessé a harmadik fejezet címének módosítását is.

A második fejezetben pedig kettő, közel nyolc éve folyamatosan végzett kutatási program során gyűjtött vérnyomás és testösszetétel adatok elemzése (ezek pedig egyenként meghaladják a 10 000 elemszámot) tette lehetővé a nyugat-magyarországi populáció egészségjellemzőinek bemutatását.

A legnagyobb öröm (és bizonyos értelemben büszkeség is) azonban az, hogy ez a könyv sorrendben a „sokadik” használható irodalom a hallgatóink számára, amit a Sporttudományi Intézet munkatársai az elmúlt hat évben írtak és megjelentettek.

Köszönet az Impulsernek a kiadvány támogatásáért.

Öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a Magyar Sporttudományi Társaság kiadja a könyvet, mintegy szakmailag elismerve és támogatva az eddig elért eredményeinket.

Szerkesztő: Dr. Ihász Ferenc
Kiadja: Magyar Sporttudományi Társaság
Felelős Kiadó: Dr. Tóth Miklós

Partnereink

Exercise is Medicine American College of Sports Medicine Magyar Sporttudományi Társaság Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem – Testnevelési és Sporttudományi Kar OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet Szegedi Tudományegyetem Pécsi Tudományegyetem Nyugat-magyarországi Egyetem Magyar Edzők Társasága Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Webbeteg.hu Webbeteg.hu - SportolOK
Főoldal | Elérhetőség | Adatvédelem | Impresszum
© 2013 mozgásgyógyszer.hu